S klimatizací k lepšímu spánku


Klimatizace je zařízení, které přináší do našich domovů patřičný komfort a pořizujeme si je i ze zdravotních důvodů, protože nás chrání před úpalem a před cévními příhodami či infarktem. Zpravidla je uvádíme do provozu v průběhu dne v zaměstnání nebo v domácnosti, protože přes den jsou letní teploty nejvyšší, zatímco v noci klesají na snesitelnou úroveň.

klimatizace v bytě

Teploty sice klesají venku v přírodě, ale ve městě, v té betonové džungli, se vysoká teplota udržuje i v noci, protože zdi domů sálají do svého okolí nakumulované teplo. Může se pak stát, že namísto příjemných dvaceti stupňů Celsia máme v ložnici stále nějakých 29 stupňů, a v takovém horku se nedá spát. Nezamhouříte oka a ráno vstáváte do práce zbití jako po rvačce.

klimatizace v domě

Právě proto se vyplatí mít doma klimatizaci splitovou, bezhlučnou, která je v provozu i v nočních hodinách. Udrží příjemnou teplotu i pro spaní, a dokonce je možné a samozřejmě výhodné stáhnout teplotu i pod dvacet stupňů, aby se vám tu lépe spalo pod dekou.

Klimatizace jsou zařízení, která jsou dnes cenově dostupná pro běžné domácnosti, což si potvrdíte i skrze kontakt saidlchlazeni.cz na specializovanou firmu, a vyplatí se je mít doma, i kdyby byly v provozu jen několik dnů v letním období, kdy přichází tropické teploty, protože tepelný komfort je důležitý antistres. Bohužel je dnes většina populace přetížena chronickým stresem, a když se k němu přidruží ještě smog, horko a nadměrný hluk z městské ulice, může nás to významně ohrozit na zdraví.

Nepodceňujte nebezpečí teplotního diskomfortu a pořiďte si klimatizaci do bytu, abyste zajistili celé vaší rodině poklidný den i klidný a vydatný, hluboký spánek, který je nezbytný pro buněčnou regeneraci a pro potlačení rychlého stárnutí. Nač strádat a dožít se nízkého věku jen proto, že si neumíme poradit s životními těžkostmi? Pravidelný spánek nejméně osm hodin denně potřebují jak dospělí, tak i děti, tam je dokonce potřeba spánku větší.